Twitter lancerer - Lists

Lists_TwitterSå blev nyheden endelig lanceret - Twitter vil inden længe udrulle deres “lists” funktion som gør det muligt for den enkelte Twitter-bruger at lave grupper, hvilket erstatter Twitters nuværende suggested user list. Så hvad end du ønsker at lave en gruppe til dine kollegers tweets, danskere på Twitter eller til din nyhedsstrøm, er det nu muligt med lists. Dine lists er automatisk offentlige, men du kan vælge at gøre dem private. Lists understøtter søgning og eftersom gruppen er sammensat af dig - undgår man resultater fra spam-brugere. Twitter varsler at de vil supportere den nye funktionalitet via deres API, så de 3. parts produkter der ikke allerede tilbyder denne funktionalitet kan følge trop.

Med lists kan man derved lettere, hurtigere og mere præcist finde den gruppe af personer der skriver om lige netop det tema der interesserer én. Så søger du de mest populære grupper inden for social web, politik eller andre områder der kan have din interesse, kan du nu follow this list i stedet for selv at skulle finde og håndplukke temaets “populære tweeple”. Vi kommer også nok til at se en ny fraktion af brugere som går efter at skabe populære lister, hvilket vil gøre det lettere for nye brugere at opnå værdi med Twitter, da det ellers kan tage tid at finde relevante personer indenfor et givent område. Er der mange der følger netop den liste du har lavet, høster man derved yderligere anerkendelse - og mon ikke kendisserne meget hurtigt får sig nogle populære lists.

Det har til dato være vanskeligt at strukturere den strøm af information man har fået ind via sine tweets, og fordi efterspørgslen har været stor nok, og rigtig mange 3. parts produkter allerede tilbyder det, har Twitter valgt at opfylde brugernes ønske og behov.

Der er forskel på ens followers, nogen ønsker man at følge intenst, andre primært fagligt og så kan der være resten som fortsat kan være spontane. Så for dem der har mange de følger er det en oplagt metode til at organisere strømmen af tweets.

Det inspirerende ved Twitter er netop den uendelige strøm af mangfoldige beskeder, men vi kommer ikke uden om at der er forskel på folk - også online, og med lists og den struktur det giver, kan jeg måske udskyde at skære ned på mængden jeg følger - hvilket er ganske svært når man hellere vælger til end fra.

Relaterede blog posts: Twitters BlogTechCrunch