Twitter styrker viral spredning med integreret retweet.

Welcome to retweet Retweet - videresendelse af tweets, har længe været integreret i mange 3. parts-tjenester herunder Tweetie og Tweetdeck, og er nu også ved at blive rullet ud på Twitter. Indtil nu har man måtte skrive RT og kopiere afsender @brugernavn og selve beskeden ind i en ny tweet, men med den nye funktionalitet skal der blot klikkes på et retweet ikon.

retweet-opt

I første omgang er det et få antal brugere der har muligheden, hvilket giver Twitter en chance for at teste funktionen inden den bliver rullet ud til de øvrige mange millioner brugere.

Ulempen ved Twitters retweet funktion er at man ikke kan skrive kommentarer til de retweets man sender. Netop dette er med til at gøre din retweet personlig, så her må man i stedet ty til via @brugernavn. Skulle man derimod gå hen og fortryde sin gerning, kan man med en fortryd funktion trække beskeden tilbage, i modsætning til via metoden.

Screen shot 2009-11-11 at 1.52.10 PM

Den helt store fordel fra et follower synspunkt er at man slipper for RT spam. Hvis 5 personer du følger, retweeter den samme besked, så du den tidligere 5 gange i din Twitter strøm, men nu ser du den kun én gang, med angivelse af hvem der retweeter. Det svarer til Facebook´s synes godt om funktion.

retweet-byx

Endnu et skud på stammen fra Twitter, der siden de lancerede tjenesten i 2006 har leveret ganske få tilføjelser til den basale funktionalitet. Dette har blot betydet at brugerne har drevet innovationen, ved at opfinde mange af de metoder der anvendes i dag, herunder #hashtag og ikke mindst @brugernavn der gør at du kan skrive til og om en bruger.

Læs hvad Twitter skriver om deres nye tiltag.